Reizen in Myanmar zoals jij het wilt!

Reizen door Myanmar is een bijzondere ervaring. Haal het optimale uit je reis en stel zelf jouw ideale rondreis samen met onze Myanmar bouwstenen. Óf haal je inspiratie uit één van onze zorgvuldig samengestelde rondreizen naar Myanmar. In 4 stappen creëer je je eigen Myanmar reis! Onze reisspecialisten adviseren je graag over de reismogelijkheden in Myanmar!

Telefoon:
020-7887781

Vervoer in Myanmar

Hoe reis je door Myanmar

Lokaal vervoer MyanmarWie met ons op reis door Myanmar gaat, zal geheel of grotendeels per privé auto met chauffeur reizen. Het reizen per privé auto is erg prettig omdat je op die manier onderweg (foto)stops kunt maken als je dat wenst. Ook kun je in samenspraak met de chauffeur overleggen over de vertrektijden.

Om tijd te winnen of als je opziet tegen enkele lange reisafstanden, zou je ook kunnen voor één of enkele binnenlandse vluchten. Yangon, Mandalay, Bagan, Heho (bij het Inle meer) en Thandwe (bij Ngapali Beach) zijn bijvoorbeeld allemaal te bereiken per binnenlandse vlucht.

Verder reis je van Mandalay naar Bagan per boot over de Ayeyarwady rivier, een relaxte manier om het dagelijks leven aan de rivier gade te slaan.

Treinen in Myanmar is eventueel ook mogelijk. Er loopt een spoorlijn van Yangon naar Mandalay. Zelf kun je ter plekke nog gebruik maken voor korte sightseeings van bijvoorbeeld fietsriksja’s, fietshuur, taxi’s en paard en wagen en op het Inlemeer maak je natuurlijk een boottocht.

Auto met chauffeur

Auto met chauffeur in Myanmar - reizen door Myanmar per privé auto met chauffeurTijdens je reis door Myanmar heb je de beschikking over een privé auto met chauffeur. Zelf rijden is helaas niet mogelijk. We bieden een comfortabele middelgrote auto of minivan met airconditioning aan. Voor grotere gezelschappen kunnen we een passende (mini)bus met airco regelen. Hou er rekening mee dat de chauffeur geen gids is! De ene chauffeur zal wat beter Engels spreken dan de ander maar over het algemeen spreken ze wel voldoende Engels om de route te bespreken en om hulp te bieden waar nodig. Bovendien werken we in Myanmar samen met een fijne, kundige reisagent die altijd telefonisch beschikbaar is.  

Alle kosten die te maken hebben met de huur van de auto zijn inclusief in je reisarrangement. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur of voor de benzine, tolwegen of onderhoud van de auto.    

Over het algemeen zijn de wegen in Myanmar niet zo goed, vaak wel geasfalteerd maar met gaten in de wegen.  Het laatste stuk naar de Gouden Rots kan alleen afgelegd worden met pelgrimstruck zodat je achter in de bak samen met de monniken en lokale bevolking naar boven rijdt.   De reistijden die vermeld staan in de reisbeschrijvingen is de kale reistijd tussen de plaatsen. Omdat je onderweg ook (foto)stops maakt om bezienswaardigheden te bekijken en/of te lunchen, moet je rekening houden met een langere reisduur.

​De auto en chauffeur zijn niet beschikbaar op de vrije dagen.

Boot

Luieren op het bovendek van de boot van Mandalay naar Bagan - op reis door MyanmarVerreweg de leukste manier om van Mandalay naar Bagan te reizen is per boot. In tien tot twaalf uur tijd (afhankelijk van de waterstand en of je een snelle boot of een langzame boot treft) zak je per boot de Ayeyarwady rivier af van Mandalay naar Bagan.

Op de boot zijn stoelen aanwezig op het bovendek zodat je relaxt het plattelandsleven aan de rivier kunt gadeslaan. Het is een brede rivier en het landschap waar je doorheen vaart is vlak. Er wordt soms aangelegd en dan komen de kleurrijke mensen uit het dorp naar de boot om hun waar te verkopen. Dat levert dan weer kleurrijke kiekjes op. Houd een boek paraat!  

De boten varen regelmatig maar óf ze varen hangt af van het seizoen en de waterstand. Soms is pas zeer kort voor vertrek duidelijk of de boot wel of niet vaart. Als blijkt dat er geen afvaart is, regelen we vervoer van Mandalay naar Bagan. Er geldt dan een toeslag.

Binnenlandse vluchten

Binnenlandse vlucht van Thandwe naar Yangon - op reis in BirmaHet is mogelijk om je de lange reistijden in Myanmar te overbruggen door één of enkele binnenlandse vluchten in je reisroute te plannen. Yangon, Nyaung U (Bagan), Mandalay, Heho (een uurtje rijden van het Inlemeer), Thandwe (een kwartiertje rijden van Ngapali Beach) en Sittwe (bij Mrauk U) zijn allemaal per binnenlandse vlucht bereikbaar. Soms kun je rechtstreeks vliegen maar sommige plaatsen zijn alleen bereikbaar met een overstap in Yangon. Dit kan ook van het jaargetijde afhangen. Je vliegt doorgaans met Air Bagan, Asian Wings of Air Mandalay

Treinen

De trein van Yangon - naar MandalayHet is mogelijk om vanuit Yangon of Bago per trein naar Mandalay te reizen (of andersom). Er zijn nachttreinen en dagtreinen. Ook vanuit Bagan is er een nachttrein naar Yangon.  Het spoor is slecht en daardoor is treinreizen niet erg comfortabel en een trage manier van reizen maar als een beetje afzien je niet afschrikt is het een prima manier om, terwijl je reist, in contact te komen met de lokale bevolking. Houd rekening met eenvoudige faciliteiten aan boord en er zijn restauratiewagons maar het eten is niet echt bijzonder. Als je overdag reist zie je het landschap met her en der een stoepa of tempel aan je voorbij trekken en onderweg zullen kinderen enthousiast naar de trein zwaaien. De treinreis van Yangon naar Mandalay duurt ongeveer 16 tot 17 uur. De treinreis van Bagan naar Yangon duurt ook zo'n 16 uur. Voor de nachttreinen is het mogelijk om ‘sleeper’ klasse te boeken.

Met de openbare bus

Pelgrims op weg naar Pindaya - Myanmar In Myanmar kun je op veel manieren reizen. De lokale bevolking is daarin zeer inventief. De tuktuk, riksja, ossenkar en opgelapte pick-up truck vervoert de Birmees naar zijn bestemming. Zoals de foto hiernaast reizen we natuurlijk niet (behalve een paar kilometer om naar de Gouden Rots te komen, een avontuurlijk ritje) maar we kunnen wel een nachtbus voor je regelen om sommige lange afstanden voordelig en comfortabel te overbruggen. Deze bussen zijn van goede kwaliteit met airco en gereserveerde stoelen en wij vonden het een redelijk comfortabele manier van reizen als je er tenminste niet tegenop ziet om in de nacht te reizen.

Wij gebruiken de nachtbus voornamelijk op het traject van Yangon naar Mandalay. er zijn al snelbussen die dit traject in ca. 8,5 uur afleggen maar de rit kan ook 12 uur duren). Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een nachtbus te nemen naar Taunggyi (waar het Hot Air Balloon Festival elk jaar wordt gehouden). Je kunt op deze route uitstappen in Schwe Nyaung vlakbij het Inle meer. Wij regelen dan een transfer van het busstation naar je hotel bij Inle.

Samen met onze reisspecialisten kun je de route uitstippelen met het vervoer dat het beste bij jou past. Het leukste is natuurlijk een combinatie van bovengenoemde vervoersmiddelen.

Mijn reisplan
  • Actief Actief 0 dg
  • Cultuur Cultuur 0 dg
  • Natuur Natuur 0 dg
  • Strand Strand 0 dg
  • Taal Taal 0 dg

Stel zelf jouw reis samen en klik op ga ik doen om een bouwsteen/rondreis toe te voegen aan je reisplan.

Chat

E-mail ons

Boek veilig en vertrouwd

Myanmar